Om mig

Välkommen till min pratik !
Praktiken finns i nya ljusa och fina lokaler på Nya Boulevarden 10 i Kristianstad i det så kallade “Skandia-huset”.
Där hittar du mottagningen på 3:e våningen.
Välkommen !

Antje Samuelsson

Jag heter Antje Samuelsson. Mitt förnamn låter dig ana mitt tyska ursprung. Tillsammans med mina barns far flyttade jag 1994 till hans och numera även mitt hemland Sverige som vi uppfattade som ett fint och tryggt land att skapa familj och framtid i.
Vi bosatte oss i ett litet svenskt samhälle vid havet och fick så småningom våra tre barn. Samtidigt som barnen växte upp tog jag chansen att utbilda mig inom områden som jag alltid haft ett brinnande intresse för: mänsklig utveckling.

 • Vad är det som formar oss till vilka vi är?
 • Hur fungerar vi i sociala sammanhang?
 • Vad är det som får oss att må bra?
 • Hur formas mänskliga relationer?
 • Hur påverkas vi av andra?
 • Vilken makt har vi att påverka våra liv?

Det var många frågor jag sökte svar på. En sak ledde till en annan. Ofta när man börjar läsa och arbeta öppnar sig nya vyer och man upptäcker hur lite man kan och hur mycket till det finns att utforska.

 • Socionom Legitimerad Psykoterapeut.
 • Handledare
 • 20 års klinisk erfarenhet.
 • 1998 – 2001 socionomutbildning i Lund. 2001 och sedan började jag min yrkeskarriär på socialförvaltningen i Kristianstad där vi utredde barn och ungdomar och deras familjer enligt s.k. § 50 utredningar. Jag kände mig begränsad i myndighetsutövningen och ville jobba mer behandlande samtidigt som mitt intresse för psykoterapi hade förstärkts.
 • Steg 1 utbildning i psykoterapi på psykodynamisk grund i Göteborg 2001 – 2003. Började samtidigt mitt arbete inom den psykiatriska öppenvården, först ett kort vikariat i Kristianstad, sedan 10 år på en liten mottagning i Sölvesborg för att därefter återvända till psykiatriska kliniken, det s.k. gula huset i Kristianstad där jag var verksam som kurator och psykoterapeut.
 • Under tiden i Sölvesborg läste jag 2007-2010 den s.k. steg 2 och legitimerande utbildningen i KBT på Svenska Institutet för Kognitiv Psykoterapi i Stockholm. Långa utbildningar har således kompletterats med gedigen klinisk erfarenhet och en rad kortare utbildningar. Jag hade t.ex. förmånen att gå i handledning hos Anders Nymanson i Malmö för att fördjupa mig i behandling av OCD, dvs tvångssyndrom. 2016 fick jag chansen att gå kursen för PTSD behandling för Edna Foa i Stockholm.
 • 2018 - 2019 Handledar- och lärarutbildning i psykoterapi på Sapu i Stockholm.
 • 2022 Utbildning till Diplomerad Mindfulness-instruktör.

Mitt intresse för människor har kontinuerligt förstärkts och utvecklats. Att möta människor som söker hjälp i olika faser i livet och med olika problemställningar och få följa dem en liten bit på deras personliga resa är för mig spännande, högst tillfredsställande och utvecklande. Särskilt roligt blir arbetet med vetskapen om att förändring är möjlig. Det finns gott om vetenskaplig och beprövat erfarenhet som intygar om psykoterapins positiva effekter i behandling av olika psykiska åkommor och jag har sett det många gånger under mina sammanlagt 20 år som socionom och leg. psykoterapeut.
Välkommen med din ansökan !

Behöver jag remiss ?

Nej, du kan söka både privat eller via en remiss från din läkare eller psykolog på vårdcentralen.

Ofta ingår visst krisstöd i din hemförsäkring.

Vill du söka privat så kontaktar du mig direkt på telefon 0705-652 909 eller via email till info@kognitivpsykoterapi.se. Du kan också använda formuläret på kontaktsidan.

Söker du via vårdcentralen, så följer du stegen nedan.

remiss

Först behöver du besöka din vårdcentral och be din läkare eller psykolog att skriva ut en remiss åt dig.

Skicka remiss till mig

Skicka din remiss till mig.
AS Kognitiv Psykoterapi, Nya Boulevarden 10, 291 31  Kristianstad.

Tidsbokning

Jag kommer sedan att kontakta dig för tidsbokning.
Oftast sker detta per telefon.

Telefontid

Måndag – torsdag 08:30-09:00

Telefon: 0705 – 652 909

Öppettider

Måndag – Torsdag 08:30-17:00

Högkostnadsskyddet

gäller !

Eftersom vi har avtal med Region Skåne, så gäller sjukvårdens patientavgifter och högkostnadsskyddet även hos oss !
Läs mer på Region Skånes hemsida